Een beeld zegt
meer dan duizend
woorden
Cartoontjes.nl maakt dat pakkende beeld voor je!

  KAN IK IETS VOOR JE (BE)TEKENEN?

  +316 5575 8327

  OPENINGSTIJDEN: MA – ZA: 10:00 – 20:00 uur

  Cartoon, logo, kleurplaat of illustratie laten maken Hier vind je de meest gestelde vragen en hun antwoord

  cartoon wolk divider 071

  VEEL GESTELDE VRAGEN OVER CARTOON MASCOTTE LATEN MAKEN

  Wat is een cartoon mascotte en waarvoor kan ik het gebruiken?

  Een cartoon mascotte is een geïllustreerd personage, dier of object dat wordt gebruikt om een merk, organisatie of evenement te vertegenwoordigen. Het kan dienen als een vriendelijke en herkenbare vertegenwoordiger van uw merk en kan worden gebruikt op verschillende media, waaronder websites, social media, merchandise en marketingmaterialen.

  Waarom zou ik overwegen een cartoon mascotte te laten maken voor mijn merk?

  Een cartoon mascotte kan uw merk menselijker en toegankelijker maken. Het kan een emotionele connectie met uw doelgroep opbouwen en uw merk gemakkelijker herkenbaar maken. Bovendien kan een mascotte een consistente merkidentiteit over verschillende kanalen bevorderen.

  Welke informatie moet ik aan de cartoonist verstrekken voordat het ontwerpproces begint?

  Om een effectieve cartoon mascotte te laten maken, moet u de mij voorzien van informatie over uw merk, doelgroep, merkidentiteit, gewenste stijl en eventuele specifieke kenmerken of attributen die u in de mascotte wilt opnemen. Moet de cartoon op iemand lijken uit uw organisatie dan heb ik ook fotos nodig van deze personen. Duidelijke communicatie is cruciaal.

  Kan ik wijzigingen aanbrengen in het ontwerp als ik niet tevreden ben met de eerste concepten?

  Ja, ik bied oneindig rivisies in het ontwerpproces. Echter ik wil zoveel mogelijk revisies doen op de schetsen die ik maak omdat dit veel moelijker is en arbeid intensiever om achteraf nog te veranderen. Maar wees gerust, ik heb meestal niet veel correctie rondes nodig!

  In welke formaten wordt mijn cartoon mascotte geleverd?

  U ontvangt uw cartoon mascotte in verschillende formaten, zoals JPEG, PNG en als vectorbestand (SVG). Mocht u toch nog een ander formaat nodig hebben, vraag er gerust naar.

  Kan ik de cartoon mascotte auteursrechtelijk beschermen?

  Ja, u kunt uw cartoon mascotte auteursrechtelijk beschermen als origineel creatief werk. Het is verstandig om dit te doen om uw merk te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik. Raadpleeg een juridische professional om u te begeleiden bij het auteursrechtproces. u heeft hiervoor ook een document nodig van mij waarop ik afstand doe van de auteursrechten. Dit kan tegen een meerprijs gewoon meegeleverd worden.

  Waar kan ik mijn cartoon mascotte overal gebruiken?

  U kunt uw cartoon mascotte gebruiken op uw website, sociale media, marketingmateriaal, merchandise, bedrijfspresentaties en meer. Er is vanuit cartoontjes.nl geen enkele beperking in hoe u de cartoon mag en kan gebruiken.

  Wat zijn enkele populaire toepassingen voor een cartoon mascotte?

  Een cartoon mascotte kan worden gebruikt voor diverse toepassingen, zoals logo’s, branding, evenementpromotie, productverpakkingen, animaties, en zelfs als gastheer voor bedrijfsevenementen. De mogelijkheden zijn uitgebreid, en een creatieve mascotte kan een centrale rol spelen in uw marketingstrategie.

  cartoontjes-divider-6

  VEEL GESTELDE VRAGEN OVER LOGO LATEN MAKEN

  Wat is het belang van een professioneel logo voor mijn bedrijf?

  Een professioneel logo laten maken is cruciaal voor je bedrijf omdat het je merkidentiteit vertegenwoordigt en een sterke eerste indruk achterlaat bij klanten.

  Moet ik specifieke ideeën hebben voordat ik een logo laat maken?

  Het kan helpen om ideeën te hebben, maar ik, als ontwerper kan je begeleiden bij het ontwikkelen van concepten op basis van jouw merkwaarden en doelstellingen.

  Wat zijn de stappen in het proces om een logo te laten maken?

  Het proces omvat meestal een briefing, onderzoek, conceptontwikkeling en schetsen, revisies en uiteindelijk de levering van de definitieve bestanden, en ik begeleid je gedurende het hele proces.

  Kan ik mijn bestaande logo laten aanpassen in plaats van een nieuw logo te laten maken?

  Ja, je kunt jouw bestaande logo laten aanpassen of opfrissen om aan de huidige merkbehoeften te voldoen, en ik kan je daarbij helpen. Mocht je al bezitten over een vector bestand kan ik in de meeste gevallen dit aanpassen (afhankelijk hoe de vorige ontwerper zijn best heeft gedaan) Over het algemeen maak ik het liever opnieuw met de aanpassingen gelijk er in verwerkt. Of ik adviseer je een geheel nieuw logo ontwerp met de herkenning van het oude logo zodat het geheel wel hetzelfde blijft maar toch in een fris nieuw jasje.

  Moet ik een professionele ontwerper inhuren of een online logo-maker gebruiken?

  Voor een uniek, merkgericht logo is het beter om een professionele ontwerper in te huren, omdat online logo-makers vaak generieke resultaten opleveren. Het zomaar kan gebeuren dat nog anderen ook hetzelfde logo gebruiken. Ook zijn deze bestanden vaak niet goed genoeg voor drukwerk, in elk geval zeker niet op elke gewenst formaat.

  Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een goed logo?

  Een goed logo, zoals ik altijd nastreef, moet eenvoudig, herkenbaar, tijdloos, veelzijdig en passend bij jouw merk zijn. Ook moet je opletten dat je een logo atijd het beste als een vector bestand kan laten opmaken. Dit is een bestand dat je oneindig kan vergroten en verkleinen zonder verlies van beeld kwaliteit, echter voor een drukker tegenwoordig noodzakelijk als die het ergens op moet afdrukken. 

  Wat is het verschil tussen een merklogo, een bedrijfslogo en een cartoonlogo?

  • Merklogo: Een merklogo is het overkoepelende symbool of grafische element dat de gehele merkidentiteit van een bedrijf vertegenwoordigt. Het gaat verder dan alleen de bedrijfsnaam en visualiteit. Het merklogo omvat alle waarden, beloftes en emoties die het merk wil overbrengen. Het kan bestaan uit zowel tekst als symbolen en is bedoeld om de merkherkenning en klantloyaliteit te bevorderen.

   

  • Bedrijfslogo: Een bedrijfslogo is een specifiek grafisch symbool, een afbeelding of de typografische weergave van de naam van een bedrijf. Het dient voornamelijk om de identiteit van het bedrijf op een unieke manier weer te geven. Het bedrijfslogo is gericht op het identificeren van het bedrijf en het maken van een herkenbare visuele associatie met dat bedrijf.

   

  • Cartoonlogo: Een cartoonlogo is een specifieke stijl van logo-ontwerp waarbij gebruik wordt gemaakt van cartoonachtige elementen, zoals geïllustreerde karakters, om de merkidentiteit van een bedrijf te vertegenwoordigen. Cartoonlogo’s zijn vaak speels, vriendelijk en hebben de neiging om de aandacht te trekken met humoristische of eigenzinnige details. Ze zijn vooral geschikt voor bedrijven die een jeugdige uitstraling of een informele sfeer willen uitstralen.

  Wat zijn de bestandsindelingen die ik moet ontvangen na het laten maken van een logo?

  Je moet vectorbestanden zoals .SVG ontvangen, evenals rasterbestanden zoals .PNG of .JPG voor verschillende toepassingen, en ik zorg ervoor dat je al deze bestanden krijgt. 

  Wat zijn de bestandsindelingen die ik moet ontvangen na het laten maken van een logo?

  Ja, je kunt auteursrecht bezitten op jouw logo, en ik kan je helpen bij het registreren van dit auteurschap voor juridische bescherming. Ook heb je dan een certificaat van mij nodig waarop ik het auteursrecht aan jou overdraag, dit kan tegen een meerprijs. 

  Kan ik mijn logo gebruiken voor zowel online als offline marketing?

  Ja, een goed ontworpen logo moet veelzijdig genoeg zijn om te gebruiken op websites, drukwerk, sociale media en andere marketingmaterialen, en ik zorg ervoor dat het logo geschikt is voor diverse toepassingen.

  Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben met het logo-ontwerp?

  Communiceer je zorgen met mij, als ontwerper, en vraag om revisies. Ik werk samen met klanten om het gewenste resultaat te bereiken, en jouw tevredenheid staat voorop. Echter heb ik het tot op heden nog nooit meegemaakt omdat ik je al in een vroeg stadium voorzie van schetsen waarop we samen correcties kunnen uitvoeren. Ook stopt het ontwerpen pas als jij geheel tevreden bent met het eind resutlaat. Mocht je na een geruime tijd toch denken dat er iets dient te veranderen aan je logo, neem dan gerust contact met me op.

  Kan ik mijn logo laten registreren als handelsmerk?

  Ja, je kunt jouw logo als handelsmerk registreren om wettelijke bescherming te verkrijgen tegen inbreuk door anderen. Het is verstandig om juridisch advies in te winnen voor dit proces, en ik kan je doorverwijzen naar experts die je hierbij kunnen helpen. Ook heb je van mij dan een certificaat nodig (opgesteld door een jurist) waarin ik de overdracht doe van het  auteursrecht. Dit kan gewoon tegen een meerprijs verkregen worden.

  cartoon wolk divider 003

  VEEL GESTELDE VRAGEN OVER KLEURPLAAT LATEN MAKEN

  Wat is een op maat gemaakte kleurplaat?

  Een op maat gemaakte kleurplaat is een unieke tekening of illustratie die speciaal voor jou is ontworpen en kan worden ingekleurd. Deze kleurplaat kan elk gewenst thema, onderwerp of zelfs een persoonlijk verhaal bevatten.

  Waarom zou ik een op maat gemaakte kleurplaat laten maken?

  Op maat gemaakte kleurplaten zijn perfect voor speciale gelegenheden zoals verjaardagen, jubilea, bruiloften, sinterklaas, kerstmis, vakantie en meer. Ze bieden een persoonlijk tintje aan geschenken, creëren betrokkenheid en kunnen ook worden gebruikt als promotiemateriaal voor bedrijven. Je zou de kracht eens moeten weten van een kleurplaat in combinatie met een kleurwedstrijd.

  Kan ik een kleurplaat laten maken van een specifiek personage of een beroemdheid?

  Ja, je kunt een kleurplaat laten maken van een specifiek personage, een beroemdheid of een favoriete superheld. Dit kan een geweldig cadeau zijn voor fans of voor speciale evenementen.

  Kan ik tekst, logo of een boodschap toevoegen aan de kleurplaat?

  Ja, je kunt tekst of een speciale boodschap toevoegen aan de kleurplaat. Dit is een geweldige manier om de kleurplaat persoonlijker te maken. Ik zal je hiervoor zeker vragen als je contact opneemt voor een kleurplaat laten maken.

  Kan ik een kleurplaat laten maken voor commercieel gebruik?

  Ja, je kunt een kleurplaat laten maken voor commercieel gebruik, bijvoorbeeld voor promotionele doeleinden of als onderdeel van educatieve materialen. 

  Zijn er auteursrechten op op maat gemaakte kleurplaten?

  Ja, de auteur van de op maat gemaakte kleurplaat behoudt meestal het auteursrecht. Dit betekent wettelijk eigenlijk dat je toestemming moet hebben om de kleurplaat te gebruiken voor andere doeleinden dan degene waarvoor je hem hebt laten maken. Mocht u willen dan kan ik u tegen meerprijs een certificaat maken ter overdracht van dit auteursrecht. Echter dit is niet nodig omdat u van mij de toestemming krijgt de kleurplaat te gebruiken zoals u dat zelf wenst! Maar mocht u toch graag het auteursrecht hebben over de gemaakte kleurplaat weet u dat dit gewoon mogelijk is.

  Kan ik mijn eigen ideeën en ontwerpen voor de kleurplaat aanleveren?

  Ja, je kunt zeker je eigen ideeën en ontwerpen aanleveren bij mij als ik de kleurplaat ga maken. Ze kunnen je schetsen, referentiebeelden of specifieke aanwijzingen gebruiken als basis voor het ontwerp.

  Kan ik een kleurplaat laten maken voor educatieve doeleinden?

  Ja, op maat gemaakte kleurplaten kunnen worden gebruikt voor educatieve doeleinden, zoals leerzame materialen voor scholen, kleurboeken voor kinderen, of zelfs als hulpmiddel bij therapeutische sessies.

  Zijn er beperkingen aan wat ik kan laten tekenen in een op maat gemaakte kleurplaat?

  Over het algemeen zijn er weinig beperkingen aan wat je kunt laten tekenen in een op maat gemaakte kleurplaat. Zorg er wel voor dat de inhoud geschikt is voor de beoogde doelgroep en toepassing, en dat deze in overeenstemming is met de ethische richtlijnen. Ik werk het meest van referentie fotos omdat ik vaak niet weet wat er getekend moet worden als het bedrijf specifieke onderdelen bevat of bijvoorbeeld de kerk in het dorp. Bespreek eventuele specifieke wensen als je contact met me opneemt.

  Zijn er auteursrechten op op maat gemaakte kleurplaten?

  Ja, de auteur van de op maat gemaakte kleurplaat behoudt meestal het auteursrecht. Dit betekent wettelijk eigenlijk dat je toestemming moet hebben om de kleurplaat te gebruiken voor andere doeleinden dan degene waarvoor je hem hebt laten maken. Mocht u willen dan kan ik u tegen meerprijs een certificaat maken ter overdracht van dit auteursrecht. Echter dit is niet nodig omdat u van mij de toestemming krijgt de kleurplaat te gebruiken zoals u dat zelf wenst! Maar mocht u toch graag het auteursrecht hebben over de gemaakte kleurplaat weet u dat dit gewoon mogelijk is.

  Kan ik wijzigingen aanbrengen in de kleurplaat nadat deze is gemaakt?

  Ja, in de meeste gevallen kun je beperkte wijzigingen aanbrengen in de kleurplaat nadat deze is gemaakt. Ik maak echter altijd eerst een schets van het geheel, en op die schetsen is de tijd om correcties te doen tot dat je tevreden bent. Het is moeilijker om achteraf grote veranderingen aan te brengen.

  Zijn er kortingen beschikbaar als ik meerdere kleurplaten laat maken?

  Over het algemeen is het niet mogelijk korting te ontvangen op meerdere kleurplaten omdat het voor mij net zoveel werk blijft. Een kleurplaat ontwikkelen gaat de nodige tijd in zitten. Het is niet dat ik ze zomaar uit me mouw schud, ook al heb ik genoeg tijd in mezelf geïnvesteerd om het proces zo snel mogelijk te laten verlopen. Een uur of 8-10 moet je zeker rekenen voor de gehele ontwikkeling van een kleurplaat met schetsen en revisies.

  cartoon wolk divider 008

  Jouw succes doen we samen! Ik geef jouw bedrijf de kans om te groeien. Daarna ben jij aan zet!

  De belangrijkste tips die ik je kan meegeven zijn: Ben uniek in hoe je je presenteert en straal dit ook uit! ben uniek in wat je doet en laat iedereen het weten! Stel doelen voor je bedrijf en werk daar naartoe. Haal je eens een doel niet of mislukt er eens iets, ben dan niet bang om te vallen. Zorg er wel voor dat als je valt, dat je gelijk weer opstaat! Laat ook eens leuke feitjes weten over jou als persoon, je legt de basis voor een band met een potentiële klant.

  Jouw onderneming op steroïden!

  cartoon wolk divider 018

  EEN BEELD ZEGT MEER DAN 1000 WOORDEN

  Maar kan wel aanzetten tot het lezen van je 1000 woorden!

  cartoon laten maken

  In een fractie van een seconde begrijpen jouw hersenen goed opgebouwde plaatjes.

  Mensen zijn beelddenkers en ik help jouw cliënten een beetje mee de goede richting op. Zo kan ik in één oogopslag uitbeelden wat je doet en met een praat wolkje erbij met kort en krachtige powerteksten het geheel goed kracht bijzetten. Steeds meer grote bedrijven en multinationals kiezen voor cartoons omdat dit drempelverlagend werkt en het menselijk brein dit supersnel kan verwerken tot iets begrijpbaars.

  Cartoons laten maken! Wat kan ik voor jou (be)tekenen?

  Ik kan ook iets unieks voor je bedenken! Geen probleem! 

  cartoon wolk divider 042

  Wat anderen zeggen over Cartoontjes!

  Cliënten waarderen me gemiddeld met 5|5 sterren

  Goede afspraken

  Dennie is iemand met wie je goede afspraken kan maken. Hij luistert goed naar de wensen en aanpassingen zijn zo gedaan.

  Arjen wullems medewerker Praegus.nl

  2de website

  Ik laat Dennie nu een 2de website voorzien van nieuwe afbeeldingen en logo. Kortom zeer blij met zijn diensten.

  Gregory de Boer Eigenaar zelfranken.nl

  Een machine

  Deze knakker is net een machine maar dan met gevoel voor tekenen. Gewoon doen..

  Bert van der meer Eigenaar PowerSeo.nl

  Enkele voorbeelden gemaakt door Cartoontjes!

  Enkele cliënten van Cartoontjes!

  footer-div

  MAAK CONTACT MET CARTOONTJES

  Probeer voor je koopt! Vraag vrijblijvend een schets aan.

  Een cartoon character kan perfect de boodschap van uw bedrijf laten zien. Een cartoon spreekt altijd tot de verbeelding en activeert dat wat je wil. Ook voor jouw bedrijf! Graag bespreek ik met je hoe ik jouw bedrijf verder kan helpen. Als je het contactformulier hieronder invult neem ik zo snel mogelijk vrijblijvend contact met je op. En kan je snel een illustratie laten maken.

  Cartoons laten maken! Wat kan ik voor jou (be)tekenen?

   cartoon-laten-maken-superheld